تاریخ انتشارشنبه ۹ آذر ۱۳۹۸ - ۱۴:۴۸
کد مطلب : ۵۷
۰
plusresetminus
پرونده ای برای ارزیابی نتایج پافشاری ترامپ بر تغییر تعرفه های پستی

"پگزیت" آمریکایی، هیاهو برای هیچ!

فارین پالیسی در این گزارش در باره دلایل پافشاری ترامپ بر تغییر تعرفه‌های پستی آمریکا، توضیح می‌دهد. از نظر نویسنده این گزارش، دلایل زیادی از جمله حمایت از مشاغل خرد و متوسط آمریکایی در این پافشاری موثر بوده است.گزارشگر اما، ناچار است در خاتمه این گزارش بیافزاید که اثر مستقیم مالی چنین تغییری بر USPS چندان ناچیز بوده است که کمیته منتخب ترامپ ، حتی حاضر نشده آن را در گزارش‌های خود لحاظ کند!
"پگزیت" آمریکایی، هیاهو برای هیچ!
پیتر ناوارو، مشاور کاخ سفید در حوزه تجارت، توانست در اجلاس فوق‌العاده اتحادیه جهانی پست که سپتامپر سال جاری در ژنو برگزار شد، حرف ایالات متحده در مورد لزوم اصلاح تعرفه‌های پستی را به کرسی بنشاند.
دولت ترامپ با کسب این موفقیت در نشست فوق‌العاده اتحادیه جهانی پست، یک پیروزی چشمگیر را در یک نبرد قدیمی به‌دست آورد؛ نبردی که در روزهای اوج پایداری و عملکرد روان، سیستم پست بین‌المللی را تهدید می‌کرد و حالا نیز که خاتمه یافته است، می‌تواند به افزایش چشمگیر هزینه‌های پستی برای مصرف‌کنندگان نهایی، در سراسر جهان منجر شود.


توافق لحظه آخری!
بعد از یک ماراتن دیپلماسی دو روزه، اجلاس اتحادیه جهانی پست در ژنو، به یک توافق غیرقابل انتظار رسید. توافقی که موجب باقی ماندن ایالات متحده در این اتحادیه شد.
UPU با قدمتی بالغ بر 140 سال، یکی از سنگ بناهای اصلی روند جهانی‌سازی بوده است؛ اما دولت ترامپ، معتقد بود که قوانین حاکم بر تعرفه پست بین‌المللی، زمین بازی میان اپراتورهای پستی در کشورهای گوناگون را به صورتی ناعادلانه درآورده است و به بازیگران پستی برخی از کشورها، امتیاز ویژه‌ای می‌دهد. بر این اساس، آمریکا از یک سال پیش به طور رسمی به مقامات ارشد این اتحادیه اعلام کرد که اگر درخواست‌های ایالات متحده در مورد اصلاح ساختار تعرفه پستی مورد توجه قرار نگیرد، این اتحادیه را ترک خواهد کرد.
موضع‌گیری دولت آمریکا در مورد لزوم بازنگری اساسی در ساختار تعرفه‌های پستی، نمونه‌ای از باور و نگرش ترامپ و طیفی از مقامات ارشد دولت او است که معتقدند، بسیاری از کشورها در روند جهانی شدن و به اسم آزادسازی تجارت در حال سوءاستفاده از ایالات متحده هستند و در میان این سوءاستفاده کنندگان، به طور
مشخص، چین، دومین اقتصاد بزرگ جهان و اصلی‌ترین رقیب آمریکا، از این مناسبات ناعادلانه برای تصرف بازار ایالات متحده و علیه تولیدکنندگان و کارگران آمریکایی، استفاده می‌کند.
در واقع دعوای دولت ترامپ در مورد تعرفه خدمات بین‌المللی با اتحادیه جهانی پست را باید بعنوان بخشی از روند جنگ تجاری چین و آمریکا دید، که پایه‌های تجارت آزاد جهانی را تهدید می‌کند. واقعیت این است که تهدیدآمریکا برای خارج شدن از UPU، در برابر رفتارهای خصمانه و عجیب و غریب این کشور در توافق با سازمان‌های مهمی مانند سازمان ملل متحد یا ناتو، چندان شگفت آور نیست.

ترامپ چه می‌خواهد؟
شکایت و اعتراض مسئولان دولت ترامپ در این مورد، بسیار ساده و واضح بود: «قوانین و مقررات حاکم بر شبکه بین‌المللی پست و همچنین ساختاری که برای تعرفه‌های این حوزه در نظر گرفته شده است، بسیار قدیمی و در شرایط کنونی غیرمنصفانه بوده و نیازمند یک تجدید‌نظر اساسی است.»
کشورهایی مثل چین که در زمان تصویب این تعرفه‌ها، کشور‌هایی درحال توسعه محسوب می‌شدند؛ امروزه به کشورهای ثروتمند و توسعه یافته بدل شده‌اند، اما هنوز از سوبسید‌های تعرفه‌ای استفاده می‌کنند که براساس شرایط و موقعیت آن‌ها، در سال 1969 وضع شده است. موضوع وقتی حادتر می‌شود که در نظر بگیریم که در عصر تجارت الکترونیکی و در حالی که اصل کارکرد پست، انتقال محصولات فروخته‌شده در سیستم‌های تجارت الکترونیکی است، این سوبسید، فقط سوبسید یک شبکه پستی به یک شبکه پستی دیگر نیست؛ بلکه، در واقع سوبسیدی است که تولیدکنندگان کشورهایی مثل چین، از شبکه پستی کشورهای مقصد، همچون ایالات متحده، دریافت می‌کنند تا به‌واسطه آن وارد یک رقابت ناعادلانه با تولیدکنندگان و فروشندگان کالا در کشور مقصد شوند. گرچه ایالات متحده یکی از بزرگ‌ترین زیان‌ها را در این زمینه می‌بیند؛ اما، این کشور تنها شاکی این وضعیت نیست و برای مثال، پیش از این، کشورهایی همچون دانمارک هم همین شکایت را مطرح کرده بودند.
پیتر ناوارو، مشاور تجارت کاخ سفید در اجلاس اتحادیه جهانی پست در ژنو چنین استدلال کرد که سیستم فعلی تعرفه‌های پستی، نه تنها سالانه صدها میلیون دلار هزینه روی دست شبکه پستی و در نتیجه مردم آمریکا می‌گذارد؛ بلکه همزمان، به قیمت
از دست رفتن هزاران شغل برای جامعه آمریکا تمام می‌شود. مشاغلی در حوزه تولید و فروش که با سوبسید ناعادلانه‌ای که تولیدکننده‌ها و فروشندگان چینی از مردم آمریکا می‌گیرند، قادر به ادامه رقابت نیستند.

برندگان تغییر چه کسانی هستند؟
پنجه در پنجه شدن با نظام پستی جهانی، درست مانند درگیر شدن با نظم موجود بر تجارت جهانی، عزم و اراده ترامپ را به چالش می‌کشید و او را تحت فشار قرار می‌داد. ناوارو می‌گوید: «دولت اوباما برای درافتادن با این قانون‌های کهنه، زیادی نرم و اهل ملاحظه بود. البته تغییر در چنین ساختاری به کندی اتفاق می‌افتد، آن هم وقتی از سازمانی با بیش از 190 کشور عضو حرف می‌زنیم، که هر کدام هم یک رای دارند.»
دقیقا این‌جا است که دیپلماسی بولدوزری دونالد ترامپ، پاداش بیش از یک سال و نیم تلاش بی وقفه‌اش را می‌گیرد. در اجلاس فوق‌العاده اتحادیه جهانی پست، توافقی به‌دست آمد که بر اساس آن، بیش‌تر کشورها از جمله ایالات متحده آمریکا، اجازه خواهند داشت تا نرخ ارائه خدمات در مورد بسته‌ها و نامه‌های پستی بین‌المللی را، به نسبت وضعیت فعلی، به‌شدت افزایش دهند. در شرایط ایجاد شده ذیل توافق جدید، در عمل، تفاوت نرخ ارائه خدمات پستی به مرسولات وارداتی از کشورهای توسعه‌یافته و کشورهای در حال توسعه نیز، به سرعت محو می‌شود.
پل استدلر یک خبره صنعت حمل و لجستیک، در انستیتو لگزینگتون، عملکرد تیم و دولت ترامپ در روند اصلاح تعرفه‌های پستی را شایسته ستایش می‌داند: «این مذاکرات را می‌توان نمونه‌ای از تعقیب یک هدف و استراتژی مشخص و تلاش برای ساختن اتحادهایی برای پیشبرد کار و ارائه استدلال قوی و منطقی در دفاع و حمایت از مقصود نهایی برشمرد. حاصل چنین رویکردی، یک دستاورد روشن و مشخص است که بر منافع ملی اثر مثبتی می‌گذارد.»
یک فایده بالقوه اصلاح سیستم قیمت‌گذاری خدمات پستی، تقویت صنعت خرده فروشی در ایالات متحده، به‌ویژه تقویت موقعیت فروشنده‌ها و شرکت‌های کوچک است که پیش از این بر اثر قیمت‌گذاری ناعادلانه، امکان رقابت با فعالان تجارت الکترونیکی چین را نداشتند.
استدلر می‌گوید: «هزینه حمل، یک فاکتور تعیین‌کننده در تجارت میان چین و ایالات متحده است و با گسترش روزافزون تجارت الکترونیکی، اهمیت حمل و هزینه‌های آن، هر روز بیش‌تر از دیروز می‌شود.»
تغییراتی
که پس از این توافق قرار است در ساختار تعرفه‌های سیستم پستی اعمال شود، برای شهروندان آمریکایی هم هزینه‌هایی را در پی خواهد داشت. دبیر کل UPU می‌گوید که نزدیک کردن کارمزد تحویل نامه‌های بین‌المللی به تعرفه حمل نامه‌های داخلی به این معناست که قیمت‌ها در مجموع افزایش پیدا خواهد کرد. خبرگان صنعت نیز پیش‌بینی می‌کنند که با انجام این تغییرات، دریافت‌کنندگان بسته‌ها و نامه‌های بین‌المللی در بیش‌تر نقاط جهان، هزینه بیش‌تری می‌پردازند.

USPS چقدر از اصلاح تعرفه‌های پستی سود می‌برد؟
در شرایطی که نظام پستی آمریکا دچار یک زیان‌دهی فاحش است؛ اقدامات اخیر دولت ترامپ، در مورد اصلاح نظام تعرفه‌های پست بین‌المللی، مرهمی کوچک بر زخمی بزرگ است.
در 9 ماهه اخیر، سرویس پستی ایالات متحده، شاهد زیانی حدود 5.8 میلیارد دلار بوده‌است. اصلی‌ترین دلیل این زیان‌دهی، کاهش حجم نامه‌های سنتی، هزینه اجتناب‌ناپذیر ناشی از تعهدات گذشته و البته موانع قانونی برای افزایش قیمت نامه‌رسانی داخلی است که اصلی‌ترین منبع درآمد این شرکت محسوب می‌شود.
در سال 2015، بر اساس گزارش بخش حسابرسی سرویس پستی ایالات متحده، عدم به‌روزرسانی تعرفه‌ها در طول پنج سال قبل از آن، زیانی در حدود 300 میلیون دلار، به سیستم پستی آمریکا وارد ساخته بود؛ اما، پیتر ناوارو در اجلاس وین مدعی شد این رقم در سال جاری (2019)، با توجه به افزایش چشم‌گیر حجم تجارت الکترونیکی و رشد بسیار زیاد تعداد بسته‌های پستی مرتبط با این حوزه، که عمدتا از چین به مقصد آمریکا ارسال می‌شوند، به حدود سالانه 300 میلیون دلار رسیده است.
البته در نهایت، سهم پست بین‌الملل در ساختار درآمد سرویس پستی آمریکا، آن‌قدر ناچیز است (و به تبع آن این میزان در حجم زیانی که شبکه پستی به صورت سالانه متحمل آن می‌شود، آن‌قدر کوچک است) که کارگروه ویژه‌ای که دولت برای رسیدگی به بحران مالی پست آمریکا، تشکیل داده است، حتی لازم ندانسته به این رقم به عنوان یکی از عوامل زیان‌دهی سرویس پست ایالات متحده، در آخرین گزارش خود اشاره کند.
 
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما